Parkinson

Dan krijg je de diagnose M. Parkinson en voel je de grond onder je voeten weg zakken. Of misschien wordt je angst juist bevestigd? Wat betekend het voor de toekomst? Bij M. Parkinson zie je de trillend handen en het kromme mannetje op het internet. Nee dit is niet hoe je de toekomst wil zien. Op welke manier kom je aan de juiste informatie? Wie geeft je antwoorden op je vragen? Als je jong bent krijg je met heel andere zaken te maken dan als je 70+ bent. Als geriatriefysiotherapeut en 10 jaar ervaring met ouderen ben je in goede handen bij Sentias. Daarnaast zit Lousanne ook in het kernteam van YOPEC (young onset parkinson expertise centrum). Dit is een onderdeel van het expertisecentrum voor parkinson bij het Radboud. Middels dit team proberen we een verschil te maken voor de jonge mensen met Parkinson.

 

Plezier

Het gaat niet om perfect zijn of na doen. Het is een veilige omgeving waarin je vrij bent om je bewegingsmogelijkheden te ontdekken.

Lekker in je vel

Door de specifieke bewegingen zal je lichaam en geest soepeler voelen na de lesĀ 

Muziek

Iedereen heeft herinneringen bij muziek, het neemtĀ  mee, motiveert, inspireert, geeft plezier en verbindt. De muziek en de bewegingen die gecombineerd worden geven je de mogelijkheid om weer plezier te hebben in de bewegen