Over Lousanne

Ontdek uw bewegingsmogelijkheden
Lousanne Tangelder

Als fysiotherapeut werkte Lousanne tien jaar in loondienst, voordat ze in 2015 startte met haar eigen praktijk Sentias. De naam Sentias is een Latijnse aanduiding die weergeeft hoe Lousanne tot haar patiënten staat: met gevoel, authentiek en met veel inlevingsvermogen.

Lousanne wil vooral mensen op weg helpen om weer zo zelfstandig mogelijk te bewegen en dus te leven. Met de vervolgopleidingen; oedeemtherapie (Vodder), geriatriefysiotherapie (AVANS+), ParkinsonNet, myofasciale therapie (fisioscissors), medicale taping, mindfulness fysiotherapie (Psychfysio), consciousness coaching (ICF accreditatie) en ACT (Psychfysio) wil Sentias zonder het keurslijf en de beperkingen van de zorgverzekeraars, optimale zorg bieden. Met behandelingen die in onderling overleg worden afgesproken, waarbij de patiënt de regie in handen houdt. Naast behandelingen en coaching draagt Lousanne ook een steentje als research fysiotherapeut in het Radboudumc. Hier doet ze onderzoek naar de impact van bewustzijnscoaching bij mensen met Parkinson. En deelt ze haar kennis in het Young Onset Parkinson Expertise Centrum (YOPEC).

Sentias werkt samen met RadboudUMC, Paramount Fitness Waalre, ParkinsonNet, Ergotherapie de Kempen, Creative Consciousness Nederland,

“Mijn droom is een omgeving te creëren waarin mensen met plezier in beweging gezet worden. Door middel van fysieke training zoals dans, oefeningen en ook door middel van cursussen of coachingstrajecten die bewustzijn vergroten waarmee mensen mentaal, emotioneel en zelfs misschien wel spiritueel in beweging gezet worden.”

Mijn droom is werkelijkheid geworden kijk op www.parkinsoncompass.nl voor meer informatie.