voor senioren ook aan huis

Zit je daar thuis, alleen? Voel je je verdrietig en somber omdat je weer afscheid hebt moeten nemen van iets dat niet meer kan of lukt? Terwijl je vroeger altijd wel iets te doen had en alles vanzelf leek te gaan. Bijvoorbeeld je werk waar je gewaardeerd werd. De zorg voor je huishouden, man- of vrouwlief en de kinderen. Ja dat waren nog eens echte mooie tijden! Of had je het eigenlijk allemaal anders willen doen, achteraf gezien?

GERIATRIE FYSIOTHERAPIE

Heb je genoeg van afscheid moeten nemen? Het telkens weer verschijnen van pijntje hier pijntje daar? En herken jij ook van die verjaardagen waar alleen nog gepraat wordt over (klein) kinderen en ziekte?

Stel je dan eens de vraag: "wat wil ik  nu dan wel? Is er misschien enige angst om kritiek te krijgen of wil je niet 'zieker' te worden? Wellicht ben je onbewust bang voor verlies, ouder worden of om dood te gaan?

Welke (oude) gedachtes en patronen hebben je beweeggedrag gevormd tot  wie je vandaag de dag bent?

Wat is nu eigenlijk je grootste verlangen? en ben je van plan dat ECHT te krijgen en ervoor te werken?!

SENTIAS HELPT 8 SITUATIES

Pijnklachten
Die je bewegingsvrijheid beperken
Ouderdoms ziekten
Die je moeizamer doen bewegen
Sarcopenie
Krachtsverlies; niet meer trap kunnen lopen, moeite met opstaan uit de stoel, een blokje om lopen zonder rollator
Parkinson
Aangesloten bij ParkinsonNet
Preventie
Screening op valrisico
Hersenbloeding -infarct

Of bij andere Niet Aangeboren Hersen Aandoening

Heup- of Knie operatie

Thuis revalideren

Palliatieve Fase

Ademhaling, (bed)houding advies, ontspanningsmassage

"Ik wil oud worden, maar niet oud zijn"

GENIET VAN OUDER WORDEN

We zullen opzoek gaan naar de antwoorden en mogelijkheden door middel van bewegen. Dit kan in de veiligheid van je eigen huis. Dit geldt ook voor de mantelzorger. Als er behoefte is maak ik tijd voor een gesprek met de mantelzorg. En kijken we samen of er nog een hulpvraag is. Verder breng ik in kaart wie er nog meer een belangrijke rol speelt in je leven en die betrokken kan en wil zijn. Of dit nu de huisarts, neuroloog, verpleegkundige, thuiszorg, ergotherapie, kinderen, buur of vriend is. Dan regel ik waar nodig een multidisciplinair overleg. Zodat we inclusief jij zelf weet wat er moet gebeuren zodat jij en evt partner krijgen wat jullie nodig hebben.